joi, 18 august 2011

Neighbours from hell, în varianta autohtonă


Totul a plecat de la o poză pe care am postat-o aici marţi. La două zile distanţă, „doamna cu tocurile“ a fost luată din nou în vizor, iar vecinii au ţinut să îi bată din nou obrazul, aşa că au updatat mesajul pe care încearcă, de ceva vreme, să îl transmită misterioasei doamne.


Între timp, am aflat câte ceva despre doamna „care a înnebunit scara“ şi care refuză să îşi schimbe încălţămintea. „Doamna cu tocurile“ se numeşte Maria, are o vârstă respectabilă, puţin peste 60 de ani, şi locuieşte la etajul 7 al unui bloc din zona Central.

Ca o adevărată doamnă, chiar dacă la pensie, mă gândesc, ţine la silueta ei (sau, cel puţin, încearcă să ţină), aşa că nu foloseşte liftul pentru că vrea să slăbească. Asta le-a spus vecinilor, în urmă cu ceva vreme. Aproape zilnic, a noastră Mărie îşi începe ziua cu o vizită la etajul 3, acolo unde, printre alţii, locuieşte o, exact, altă doamnă, al cărei nume încă îmi este străin.

Amu, dacă problema liftului a fost rezolvată şi toată lumea ştie cât de inutil este pentru „doamna cu tocurile“, nimeni nu înţelege, însă, de ce, pentru o vizită la vecina de la 3, doamna Maria îşi bocăne galoşii pe tocuri în sus şi în jos pe scară. La o primă vedere, variantele de răspuns îs două la număr:

- doamna Maria îşi bea cafeaua la etajul 3, aşa că zgomotul tocurilor o alertează pe vecina de la 3 că ibricul cu cafea trebuie pus pe foc, iar madlenele şi ultimele bârfe trebuie scoase la înaintare;
- vecina de la 3 este mai în vârstă decât doamna Maria şi, poate, cu ceva probleme de sănătate, iar cea din urmă, grijulie de fel, trece zilnic să îşi întrebe vecina dacă are nevoie de ceva de prin piaţă, unde, Doamne fere, ca o doamnă ce eşti, nu poţi mere decât gătită.

P.S. Schimbul de mesaje nu este deloc o practică nouă pentru locatarii blocului respectiv. Scara este „ornată“, ici-colo, cu diverse mesaje pentru vecinii care se simt cu musca pe căciulă.

„Rugăm domni din apt 60 care folosesc calculator să nu mai dea la maxim volumul boxelor cu BUBUITURI şi POCNITURI. Nu este nimeni obligat să suporte ceea ce vă place d-voastră“ sau „Pentru locatarii etajelor I+III, nu mai trântiţi uşile“, completat, la câteva zile distanţă, cu „Rugăm persoana care este deranjată de trântitul uşilor de la etajele I+III să vină să le repare. Dacă nici asta nu este o soluţie bună, vă rugăm achiziţionaţi-vă dopuri de urechi“ sunt doar câteva din mesajele care încearcă să îşi găsească destinatarii.


Afişele nu rezistă mai mult de o zi, însă, prin grija vecinilor, nicio zi nu trece fără ca vreun alt mesaj să fie „postat“ pe scară.

vineri, 5 august 2011

Viitoare studentă...

... la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, secţia Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei în limba franceză.

Uitasem să mă laud :)