miercuri, 3 februarie 2010

Jos pălăria !

Am primit zilele trecute de la o colegă o invitaţie la "şcoala de vacanţă", într-o comună din judeţ, mai precis în Gheorghe Doja. Mi-a spus că în săptămâna de vacanţă intersemestrială se vor organiza activităţi pentru copiii de toate vârstele (de la gradiniţă până la şcoală generală), ea făcând parte din cei ce urmau să îi instruiască. Chiar dacă am auzit şi păreri de genul "vai, uite cum îşi pierde vacanţa", eu am apreciat această iniţiativă şi chiar eram curioasă să văd cum se desfăşoară acest gen de activitate, aşa că marţi dimineaţă eram în autobuz, evident cu aparatul de fotografiat după mine. 
Ajunsă la Biserica Adventistă din comună, am rămas plăcut surprinsă să văd zeci de copii (nu neapărat aparţinând acestei religii) veniţi la "Şcoala biblică de vacanţă". 


Nu pot să descriu cât de mult m-a impresionat modul în care s-a desfăşurat întreaga activitate, într-o atmosferă deosebit de calmă... Copiii au interpretat câteva cântece atât de frumoase încât cu greu te puteai abţine să nu cânţi alături de ei... Au ascultat povestiri din Biblie, s-au jucat, au confecţionat diferite obiecte (coroniţe, animaluţe origami, pahare personalizate ş.a.), mai bine zis şi-au petrecut timpul liber într-un mod plăcut şi educativ totodată. M-am simţit ca într-o altă ţară, una pe care nu ai mai vrea să o părăseşti...
Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul, după ce am plecat de acolo abia dacă am mai putut să fac câteva fotografii pentru că deja se înserase... şi aveam şi un autobuz de prins. 
Am promis însă că mă întorc cât de curând, deci va urma şi partea a doua. Până atunci, iată iarna pe uliţă (în sfârşit am reuşit şi eu să o imortalizez):Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu